html> www.natuurgeneeskunde-delahaye.nl
 

 

Privacyreglement van mijn praktijk

Uw persoonsgegevens en uw privacy in mijn praktijk

Algemeen

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens.
Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten
en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten.
Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg.
Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).
Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden
op grond van de AVG en de WGBO.

Mijn praktijk

In mijn praktijk kunnen diverse persoonsgegevens van u verwerkt worden.
Dit is noodzakelijk om u (medisch) goed te kunnen behandelen en nodig
voor het financieel afhandelen van de behandeling.

De plichten van de praktijk

Natuurgeneeskundig therapeute Truus Delahaye is volgens de AVG de verantwoordelijke voor de verwerking
van persoonsgegevens die in de praktijk plaatsvindt.
Aan de plichten die daaruit voortkomen, voldoet de praktijk als volgt:

 Uw gegevens worden voor specifieke doeleinden verzameld:

o voor natuurgeneeskundige zorgverlening;

o voor doelmatig beheer en beleid.

 Er vindt in beginsel geen verwerking plaats voor andere doeleinden.

 U wordt op de hoogte gesteld van het feit dat er persoonsgegevens van u verwerkt worden.

 Uw persoonsgegevens worden goed beveiligd tegen onbevoegde toegang.

 Uw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor goede zorgverlening.

Voor medische gegevens is deze bewaartermijn in principe 15 jaar (vanaf de laatste behandeling),
tenzij langer bewaren noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor de gezondheid van uzelf of van uw kinderen.
Dit is ter beoordeling van de behandelaar.

Uw rechten als betrokkene

U heeft de volgende rechten:

 Het recht om te weten of en welke persoonsgegevens van u verwerkt worden.

 Het recht op inzage en afschrift van die gegevens (voor zover de privacy van een ander daardoor niet wordt geschaad).

 Het recht op correctie, aanvulling of verwijdering van gegevens indien dat nodig mocht zijn.

Het recht om (gedeeltelijke) vernietiging van uw medische gegevens te vragen.

Hieraan kan alleen tegemoet worden gekomen als het bewaren van de gegevens
voor een ander niet van aanmerkelijk belang is en de gegevens op grond van
een wettelijke regeling niet bewaard moeten blijven.

 Het recht op het toevoegen van een eigen verklaring (van medische aard) aan uw dossier.

 Het recht om u in bepaalde gevallen tegen de verwerking van uw gegevens te verzetten.

Als u gebruik wilt maken van uw rechten, dan kunt u dit mondeling of middels een aanvraagformulier kenbaar maken.
Uw belangen kunnen ook behartigd worden door een vertegenwoordiger
(zoals een schriftelijk gemachtigde, of uw curator of mentor).

Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden

Ik heb de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan.
Dit houdt bijvoorbeeld in dat ik voor verstrekking van uw persoonsgegevens uw uitdrukkelijke toestemming nodig heb.
Op deze regel bestaan echter enkele uitzonderingen.
Op grond van een wettelijk voorschrift kan de zwijgplicht van de zorgverlener doorbroken worden,
maar ook wanneer gevreesd moet worden voor een ernstig gevaar voor uw gezondheid of die van een derde.
Bovendien kunnen vastgelegde gegevens, indien noodzakelijk mondeling,
schriftelijk of digitaal uitgewisseld worden met andere zorgverleners (bijvoorbeeld de huisarts).

 

 

Terug